ürk mutfağında pastacılığın ayrı bir yeri var. Öyleki her sokak başında gördüğünüz simitçilerin yanı sıra yine her köşe başında görebileceğiniz unlu mamüller satan dükkanlar var. Hal böyle olunca yurt dışında bulamayacağınız çeşit çeşit pastalar kurabiyeler bulmak da mümkün.
Bu pasta ve kurabiye çeşitliliği arasında tahinli kurabiye ayrı bir yer ve önemi arz ediyor. Tahinin verdiği muhteşem lezzet ve yağ ile ağızda dağılan tahinli kurabiye tarifleri bir çok kişinin favorisi.
Şimdiye kadar hiç yememiş olanlar
tahinli kurabiye tarifini mutlaka denemeliler. İster pastaneden alın ister evinizde pişirin farketmez. Eğer evinizde bu tarifi denemek istiyorsanız çok yağlı olmamasına özen göstereceğiz ve tereyağı ya da sana rama türevi katı yağlardan uzak duracağız. Ayrıca tarifi daha da hafifletmesi için yumurta ve yoğurt da kullanmayacağız.
Yazdığımız malzemeleri hariç tutarak pratik bir şekilde hazırlayacağınız tahinli kurabiye tarifi için 1 su bardağı tahin 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı kırılmış ceviz 3,5 su bardağı un ve yarım paket kabartma tozu kullanacağız. Tarifi yapmak için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun ve ufak kurabiye parçaları koparın. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!